Camping ”Le Merle Roux”

Camping ” Le Merle Roux “ ademt nog de oorspronkelijke sfeer uit van Rust en uitzicht. Diegene, die toch de rust van “Le Merle Roux” willen afwisselen met de stadsdrukte of wat meer toeristische vertier zoeken, ligt de camping ideaal voor wat betreft uitstapjes in de Ardèche, met al zijn mooie schoonheden. In oostelijke richting vindt u de rivier de Drôme waar u zich heerlijk kunt vermaken, het is ook een prachtige omgeving waar u niet zo snel bent op uit gekeken bent. Op een 15 Km zuid/west vindt u de hoofdstad van de Ardèche, Privas. Dit is een oude stad met veel historische bouwwerken. Op weg naar Privas komt u lang diverse kleine dorpjes zoals, Brune, Chomerac en Le Pouzin, deze dorpjes die nog niet aangetast zijn door het toeristische geweld en waar de bewoners nog zichzelf zijn. Het is de moeite waard om in die dorpjes te stoppen. Omdat er nog weinig toeristen komen, kunt u daar heerlijk wandelen en genieten van de vele geknutselde bouwwerken.

40 km noordelijk vind u de stad Valance met zijn vele winkels, het is echt de moeite waard om via de route nationaal (binnendoor) naar deze stad te reizen. Dan is er nog de stad Montelimar (Nougatstad), waar u heerlijk kunt wandelen en heerlijke nougat kunt kopen. Aan de rivier de Ardèche ligt het toeristische “Vallon Pont d’arc” met de bekende stenen boogbrug over de rivier, verder zijn er vele grotten en watervallen. In “Aubenas” kunt u genieten van het sfeervolle oude stadsdeel met zijn kasteel en smalle wandelstraatjes uit de 16e en 17e eeuw daterende woonhuizen. Meer in het noorden van de Ardèche ligt het historische stadje “jou non” aan de”Rhône”, dat met “Lamastre” een antieke stoomtrein verbinding heeft. Ook vindt u er een safaripark bij “Peaugres”.

Camping ”Le Merle Roux” ligt aan de rand van de Ardeche, u hoeft slechts de Rhone over te steken en u bevindt zich in het schitterende departement de “Drôme” Hier liggen het schilderachtige dorpje “Cliousclat” en het botanische dorpje “Mirmande”, waar ook het natuurpark “Park du Vercors” aan de voet van de Franse Alpen ligt. Met Camping “Le Merle Roux” als uitvalsbasis kunt u dus 2 departementen bezoeken.